Esti candidat? |
Completeaza formularul de aplicare acum! » for CVro click here » for CVen click here |
Sfaturi cariera |
Curriculum Vitae >> Scrisori de intentie >> Totul despre interviu >> Trucuri si sfaturi >> Cum iti negociezi primul salariu >> Unde gresesc candidatii Selectia candidatilor >> |
Stiri prin e-mail |
|
Publicitate |
Evita cele mai frecvente 10 greseli, in CV-ul tau
DanfilJobs, 2008-01-21
Este foarte usor sa gresesti ceva in CV-ul tau, dar este extrem de dificil sa repari greselile odata ce angajatorul l-a vazut. Prevenirea greselilor in CV este critica, mai ales daca nu ai scris pana acum unul. Mai jos sunt cele mai comune greseli si cum le poti evita.
1. Greseli de tipar sau gramaticale
CV-ul tau trebuie sa fie fara pata din punct de vedere gramatical. Daca nu e, angajatorii vor citi printre randuri si vor trage concluzii nu foarte magulitoare, despre tine, cum ar fi: “Aceasta persoana nu stie sa scrie”, sau “Se vede clar ca acestei persoane nu ii pasa”.
2. Lipsa detaliilor
Angajatorii trebuie sa inteleaga ce ai facut si ce ai realizat. De exemplu:
* Am lucrat cu alti angajati pe un santier, pe postul de fierar betonist
* Am recrutat, angajat, invatat si supravegheat mai mult de 20 de angajati intr-un restaurant care aducea profit de peste 1 milion de RON, anual.
3. 'Toate sunt bune'
De fiecare data cand incerci sa trimiti unui angajator un CV care crezi tu ca se potriveste la toate, aproape intotdeauna vei gasi angajatori care sa il arunce la gunoi. Acestia vor ca tu sa le trimiti un CV specific, numai pentru ei. Ei se asteapta ca tu sa le arati clar, cum si de ce te potrivesti unui job, intr-o anumita organizatie.
4. Punctarea activitatilor in locul realizarilor
Este usor sa listezi activitatile pe care le-ai avut la locurile de munca anterioare, in CV-ul tau. De exemplu:
* am participat la intalniri de grup
* am lucrat cu copii intr-o cresa
* am arhivat dosarele firmei
Angajatorilor nu le pasa atat de mult de ceea ce ai facut, ci mai degraba de ceea ce ai realizat in diferitele activitati intreprinse de tine. Ei cauta afirmatii de genul:
* Am folosit laptopul pentru a inregistra intalnirile zilnice si apoi le-am arhivat intr-un document word, pentru a fi folosite mai tarziu
* Am dezvoltat 3 activitati zilnice pentru copii prescolari si i-am pregatit pentru o serbare de 10 minute
* Am reorganizat dosare intocmite pe o perioada de 10 ani, facandu-le accesibile membrilor departamentului
5. Prea multa informatie sau prea putina
In ciuda celor auzite, nu exista o regula privind lungimea CV-ului. De ce? Pentru ca oamenii, care au diferite preferinte si asteptari in ceea ce priveste CV-urile, le vor citi.
Asta nu inseamna ca trebuie sa te apuci sa trimiti CV-uri de 5 pagini, bineinteles. In general, ar trebui sa te limitezi la maximum 2 pagini. Dar nu te simti obligat sa folosesti doua pagini daca una singura ajunge. Cu alte cuvinte, nu taia ce e mai important doar ca sa il faci la standardul de o pagina.
6. Un obiectiv gresit
Angajatorii chiar citesc campul 'obiectiv', dar de cele mai multe ori pufnesc in ras la afirmatii de genul, “Caut o pozitie motivanta care sa imi asigure avansarea in cariera”. Da-le angajatorilor ceva specific, si, mai important, ceva care sa le atraga atentia atat asupra nevoilor lor cat si ale tale. De exemplu: “ O pozitie motivanta, in marketing, entry-level, care sa imi permita sa contribui cu abilitatile si indemanarile mele”.
7. Nu folosesti verbe care exprima o actiune
Evita sa folesti fraze de genul 'responsabil pentru'. In locul acesteia foloseste de exemplu: 'Am raspuns la intrebarile utilizatorilor, ca parte a activitatii mele in cadrul unui serviciu IT, cu peste 4000 de utilizatori'
8. Neincluderea unor informatii importante
Ai putea fi tentat, de exemplu, sa alegi sa nu mentionezi joburi pe care le-ai avut in timpul scolii, pentru a castiga bani in plus. Totusi, cunostintele pe care le-ai dobandit cu ajutorul acestor experiente sunt mai importante pentru angajator decat ai crede.
9. Visually Too Busy
Daca CV-ul tau e dintr-un capat in celalalt numai text, scris cu 5 fonturi diferite, mai mult ca sigur ca ii va prvoca angajatorului o durere de cap. Asa ca arata CV-ul tau mai multor persoane iainte de a-l trimite. Li se pare atractiv din punct de vedere visual? Daca e prea tare pentru ochi, revizuieste-l.
10. Date de contact incorecte
Poti avea cel mai tare CV, dar sa nu fii contactat de nimeni din cauza datelor gresite. Verifica de cateva ori fiecare detaliu, nu fii sigur ca ai scris corect – cu cat mai repede cu atat mai bine.
Esti angajator? |
Poti posta locul vacant acum ! click aici |
Esti familie? |
|
Ghid recrutare |
Legislatia muncii Orientarea catre client Recrutarea candidatilor Ce greseli fac angajatorii Greseli in selectia candidatilor Intrebari pentru interviu Sfaturi pentru interviuri |